Zeynep Farah Abdullah Kimdir ? Kaç Yaşında ? Sevgilisi Kim ?

Farah Zeynep Abdullah 17 Ağustos 1989 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. Babası Arap kökenli, annesi ise Boşnak kökenlidir. Daha çocuk yaşlarda tiyatro ve müziğe karşı bir ilgisi vardı. 2006 yılında babasının işleri nedeniyle İngiltere’ye taşındı.

Lise eğitimine Türkiye’de İstanbul Saint Michel Fransız Lisesi’nde başlasa da henüz birinci sınıftayken İngiltere’ye nakil oldu. Burada Fransızca, tiyatro, medya ve fotoğrafçılık dersleri aldı.

İngiltere’de yaşarken tiyatro öğretmeni onu oyunculuğa teşvik etti. Tiyatroda oynadığı birçok oyunu İngilizce ve Fransızca olarak oynadı. Sadece 11 yaşındayken bir defaya mahsus olmak kaydıyla bir Türkçe oyunda rol aldı.

Üniversiteye başlamadan önce eğitimine bir sene ara verdi. O sene içerisinde garsonluk ve barmenlik yaptı. İngiltere’de üniversite ikinci sınıfta eğitim görürken Öyle Bir Geçer Zamanki dizisi için seçmelere katıldı ve Aylin rolü için seçildi. Bundan ötürü eğitimine ara vermek zorunda kaldı.

İlk sinema oyunculuğunu İngiltere’de okurken Closer filminde bir striptizciyi canlandırarak yaptı.

Türkiye’deki ilk sinema filmini Yılmaz Erdoğan’ın yazdığı Kelebeğin Rüyası filminde Kıvanç Tatlıtuğ ve Mert Fırat’la oynadı.

2014’ün Mart ayında Star TV ekranlarında başlayan başrollerini Kıvanç Tatlıtuğ ile beraber paylaştığı “Kurt Seyit ve Şura” dizisinde Şura karakteri ile televizyon ekranların dönüş yapmıştır.

2013 yapımı Yılmaz Erdoğan’ın yazıp yönettiği, “Kelebeğin Rüyası” adlı filmde Farah Zeynep Abdullah, başrolü Kıvanç Tatlıtuğ ile birlikte Mert Fırat ile paylaşmıştır.

2011 yılından 2013 yılına kadar oyuncu Eser Yenenler ile birlikte oldu. daha sonra da Görüntü Yönetmeni Gökhan Tiryaki ile birlikte olmaya başladı.

Farah Zeynep Abdullah, başrolünde Kıvanç Tatlıtuğ ile birlikte oynadığı, 2014’ün Şubat ayında Star Tv’de oynamaya başlayacak olan, Nermin Bezmen’in romanından uyarlanan “Kurt Seyit ve Şura” adlı dizi film çekimlerine Kocaeli-Kartepe’de 2013 Aralık ayında başladı.

2014 yılında yönetmeni Çağan Irmak olan “Unutursam Fısılda” isimli filmde Farah Zeynep Abdullah, Hümeyra, Mehmet Günsür, Kerem Bursin ve Işıl Yücesoy ile birlikte oynadı.

 

2015 yılında çekilmeye başlayan senaryo ve yönetmenliğini Yılmaz Erdoğan’nın yaptığı “Ekşi Elmalar” filminde görüntü yönetmenliği Gökhan Tiryaki yaptı. Filmde Farah Zeynep Abdullah, Devrim Yakut, Fatih Artman, Ersin Korkut, Songül Öden, Şükran Ovalı rol aldı.

Filmleri :
2010 – 2012 – Öyle Bir Geçer Zaman ki
2013 – Kelebeğin Rüyası
2014 – Kurt Seyid ve Shura
2014 – Bi Küçük Eylül Meselesi
2014 – Unutursam Fısılda (film)
2015 – Barbie Prenses ve Rockstar (Prenses Azra) (seslendirme)
2016 – Ekşi Elmalar (Sinema Filmi)
Ödülleri :
2011 – Antalya Televizyon Ödülleri, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu; Öyle Bir Geçer Zaman ki
2013 – 18. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Ödülleri, Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu; Kelebeğin Rüyası
2014 – 46. Siyad Türk Sineması Ödülleri – En iyi yardımcı kadın oyuncu (Kelebeğin Rüyası)

 

Filmografi

2010-2012 > Öyle Bir Geçer Zaman ki – Aylin Akarsu Talaşoğlu – Yardımcı kadın oyuncu

2014 > Kurt Seyit ve Şura – Şura – Başrol oyuncusu

2013 > Kelebeğin Rüyası – Mediha Sessiz – Başrol oyuncusu

2014 > Bi Küçük Eylül Meselesi – Eylül – Başrol oyuncusu

2014 > Unutursam Fısılda – Ayperi – Başrol oyuncusu

Ödüller

2011 > 2011 Antalya Televizyon Ödülleri – En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu – Öyle Bir Geçer Zaman Ki

2013 > 18. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Ödülleri – Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu – Kelebeğin Rüyası

2014 > 46. Sinema Yazarları Derneği Ödülleri En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu – Kelebeğin Rüyası

 

Bir Cevap Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.